Malzemeler
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin eritilmiş
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz,fındık,fıstık hangisi varsa(olmasa da olur)
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 160 gram çikolata( sütlü bitter karışık)
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri dörde bölerek kıralım tereyağını bir tavada eritelim.
- Daha sonra bir kabın içerisine süt, şeker, kakao ve tereyağını alıp karıştıralım.
- İçerisine kırmış olduğumuz bisküvileri ilave edelim ve bisküvileri kırmadan iyice karıştıralım .
- Daha sonra istediğiniz kalıbın içerisine ben çember kalıp kullandım etrafını streç filmle sararak harcı içerisine boşaltalım.
- Üzerini streç filmle örterek 2-3 saat buzlukta dinlendirelim.
- Buzluktan çıkardıktan sonra kremayı ısıtalım.
- İçerisine çikolataları ilave ederek erimesini sağlayalım .
- Daha sonra bunu pastamızın üzerine gezdirelim ve bir gece buzdolabında dinlendikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder