22 Eylül 2022 Perşembe

Çikolata Ganajlı Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin eritilmiş
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz,fındık,fıstık hangisi varsa(olmasa da olur)

Üzeri için;

  • 1 paket krema
  • 160 gram çikolata( sütlü bitter karışık)

    Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri dörde bölerek kıralım tereyağını bir tavada eritelim.
  • Daha sonra bir kabın içerisine süt, şeker, kakao ve tereyağını alıp karıştıralım.
  • İçerisine kırmış olduğumuz bisküvileri ilave edelim ve bisküvileri kırmadan iyice karıştıralım .
  • Daha sonra istediğiniz kalıbın içerisine ben çember kalıp kullandım etrafını streç filmle sararak harcı içerisine boşaltalım.
  • Üzerini streç filmle örterek 2-3 saat buzlukta dinlendirelim.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra kremayı ısıtalım.
  • İçerisine çikolataları ilave ederek erimesini sağlayalım .
  • Daha sonra bunu pastamızın üzerine gezdirelim ve bir gece buzdolabında dinlendikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder