Malzemeler
- 3 su bardağı hindistan cevizi
- 3 tepeleme yemek kaşığı bal
- 2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 200 gram bitter veya sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı hindistan cevizine 3 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı alınır.
- İyice yoğurularak bir birine karışması sağlanır. Kıvamı yapışkan kumum su olmalı gerekirse tekrar hindistan cevizi yağı eklenebilir.
- Yağlı kağıtla kaplanan baton kalıbın içine harç alınarak her yerine eşit şekilde yayılıp kaşıkla iyice bastırılarak düzleştirilip dondurucuda 45 dakika bekletilir.
- Bekledikten sonra eşit şekilde bıçakla dilediğiniz boyutta kesilip benmari üsülü eritilmiş çikolataya bandırılıp yağlı kağıda yerleştirilir.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dolapta 1 saat beklettikten sonra kahvenizin yanına tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder