Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolata (60 gr)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve kakaoyu alarak karıştıralım.
- Muhallebimizi sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine tereyağı ile vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Son olarak çikolatayı ilave edelim ve yine çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Kullanacağımız borcamı su ile güzelce ıslatalım. Bu şekilde ıslattığımızda muhallebimiz borcamdan rahat bir şekilde çıkacaktır.
- Hazırladığımız muhallebiyi kabımızın içerisine boşaltalım. Ben küçük boy kare borcam kullandım, aynı ölçülerde farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
- Üzerini güzelce düzelttiğimiz muhallebimizi oda ısısına geldikten sonra en az 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen muhallebiyi dolaptan alalım. Kaşık yardımı ile kenarlarını borcamdan ayıralım. Bu şekilde havasını aldığınızda muhallebiniz borcamdan daha rahat çıkacaktır.
- Üzerine bir tabak yerleştirelim ve borcamı ters çevirerek muhallebiyi çıkartalım.
- Kakao serperek süslediğimiz çikolatalı muhallebimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder