21 Eylül 2022 Çarşamba

Dilimli Çikolatalı Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolata (60 gr)

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve kakaoyu alarak karıştıralım.
  • Muhallebimizi sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine tereyağı ile vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Son olarak çikolatayı ilave edelim ve yine çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  • Kullanacağımız borcamı su ile güzelce ıslatalım. Bu şekilde ıslattığımızda muhallebimiz borcamdan rahat bir şekilde çıkacaktır.
  • Hazırladığımız muhallebiyi kabımızın içerisine boşaltalım. Ben küçük boy kare borcam kullandım, aynı ölçülerde farklı kalıplarda kullanabilirsiniz.
  • Üzerini güzelce düzelttiğimiz muhallebimizi oda ısısına geldikten sonra en az 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen muhallebiyi dolaptan alalım. Kaşık yardımı ile kenarlarını borcamdan ayıralım. Bu şekilde havasını aldığınızda muhallebiniz borcamdan daha rahat çıkacaktır.
  • Üzerine bir tabak yerleştirelim ve borcamı ters çevirerek muhallebiyi çıkartalım.
  • Kakao serperek süslediğimiz çikolatalı muhallebimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder