21 Eylül 2022 Çarşamba

Mor Soğan Turşusu ( Lezzet Ve Şifa Deposu) Tarifi

 

Malzemeler

475-500 ml kavanoz için;

  • 2-3 adet mor soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı iri salamura tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4-5 adet tane kişniş
  • 4-5 adet tane karabiber
  • Su (Kavanozun üzerini tamamlayacak kadar)

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar halka halka doğranır ve sıkıca kavanoza yerleştirilir.
  • Üzerine tuz, şeker, karabiber ve kişniş eklenir, sirke dökülür kalan boşluk su ile tamamlanır.
  • Kapağı sıkıca kapatılarak bir gün oda sıcaklığında bekletilir.
  • 2-3 gün bozdolabında bekletildikten sonra tüketilmeye başlanır. Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder