Malzemeler
- 500 g dana eti kuşbaşı (sırt kısmından kullandım)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 büyük soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2-3 yeşil sivri biber
- 1.5 su bardağı domates sosu ( yoksa 2 domates rendesi)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir fiske karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Etleri küp küp kesip kızgın tencerede rengi dönene kadar tereyağ ve sıvı yağ ile kavurun.
- Kapağını kapatın, orta ateşte suyunu bırakıp geri çekene kadar pişirin.Arada karıştırın.
- Üzerine soğanı ve biberleri ekleyip kavurun.
- Salçayıda ekleyin.
- Ardından tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son domates sosunu ekleyip karıştırın. 5 dakika birlikte pişirin ve servis edin.
💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder