Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi üç su bardağı suyla orta ateşte pişirelim.
- Pirinçler iyice pişmiş yumuşamış olmalı su oranı az gelirse ilave ederek iyice pirinçlerin ezilir kıvamda pişmesini sağlayalım.
- Pişen pirinçlere sütü ilave edelim.
- Kremasını ekleyelim.
- Nişastayı yarım çay bardağı suyla çırpalım ilave edelim karıştıralım.
- Rendelenmiş limon kabuklarını ve hindistan cevizini ilave ederek orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar kaynatalım.
- Uygun servis kaplarına alalım ılıyınca dolaba alalım.
- Dolapta iki üç saat dinlendirip tüketebiliriz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder