Malzemeler
12 pastacık için:
- 6 yaprak milföy (buzlu olanı kullandım)
- 1 paket creme ole vanilya (110g)
- 2 su bardağı soğuk süt ( 450ml)
- 1 yumurta sarısı
Üzerine ;
- Dileğiniz meyve
Nasıl Yapılır?
- Milföylerin buzu çözülünce ortadan kesip kare şekil elde edilir.
- 2 köşesini tam kesmeden 1 cm kenar bırakarak çizik atılır, çaprazlama katlanır.
- Sadece kenarlarına yumurta sarısı sürüp ortasına çatal ile delikler acılır önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra ortasını biraz parmakla bastırın.
- Creme ole 450ml soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın sıkma poşet yardımıyla milföylerin havuz gibi kısmına yerleştirin.
- Dilediğiniz meyve ile süsleyip arzuya göre servis öncesi pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder