22 Eylül 2022 Perşembe

Kolay Krema Dolgulu Milföy Tart Tarifi

 

Malzemeler

12 pastacık için:

  • 6 yaprak milföy (buzlu olanı kullandım)
  • 1 paket creme ole vanilya (110g)
  • 2 su bardağı soğuk süt ( 450ml)
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine ;

  • Dileğiniz meyve

Nasıl Yapılır?

  1. Milföylerin buzu çözülünce ortadan kesip kare şekil elde edilir.
  2. 2 köşesini tam kesmeden 1 cm kenar bırakarak çizik atılır, çaprazlama katlanır.
  3. Sadece kenarlarına yumurta sarısı sürüp ortasına çatal ile delikler acılır önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra ortasını biraz parmakla bastırın.
  5. Creme ole 450ml soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın sıkma poşet yardımıyla milföylerin havuz gibi kısmına yerleştirin.
  6. Dilediğiniz meyve ile süsleyip arzuya göre servis öncesi pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder