Malzemeler
- Yarım kilo dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Nasıl Yapılır?
- Biberleri temizleyelim yıkayalım.
- Bulgur ve pirinçi de yıkayıp içerisine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.
- Salça ,tuz, baharatlar ,doğranmış domates ,zeytin yağ ve ince doğranmış maydanozu da ekleyelim.
- Dolma içimizi karıştırıp biberlerin içine dolduralım üzerine domates kapatalım fırın tepsisine dizelim.
- İki su bardağı su salça tuz ve zeytinyağını çırpalım biberlerin üzerine dökelim.
- Yağlı kağıdı yıkayıp dolmaların üzerini kapatın 200°’de önceden ısıtılmış fırında pişirelim pişmeye yakın üzerinden yağlı kağıdı alıp dolmaların kızarmasını sağlayalım, kızarınca fırından alalım deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder