Malzemeler
- 300 gram kültür mantarı
- 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış haliyle bir dolu kase)
- 1 orta boy yeşil biber
- 1 küçük boy al biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 adet kereviz sapı (yaprağı ayrılacak)
- 2 diş sarımsak
- 1 kase domates rendesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 su bardağı sıcak su (yarım bardağı yağsız kemik suyu)
- Tuz
Baharatlar:
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimek yıkanıp 20-30 dakika kadar haşlanarak siyah suyu dökülür.
- Haşlanan mercimekler soğuk suda 1-2 dakika bekletilerek süzülür.
- Mantarlar küp küp doğranıp limonlu suda beklemeye alınır. 20 dakika sonra suyu süzülür.
- Soğanlar küp küp doğranır veya rondoda çekilir, zeytinyağında hafifçe kavrulur.
- Üzerine rendelenmiş havuç, doğranmış biberler, sarımsaklar ve kereviz sapı eklenir.
- Beraberce 1-2 dakika çevrilir.
- Ardından mantarlar ve karabiber eklenir.
- Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra rendelenmiş domates ilave edilir.
- Domates de yumuşayınca haşlanmış yeşil mercimekler, zencefil, zerdeçal ve kişniş eklenerek sıcak suyu verilir.
- Kaynadıktan sonra ağzı tam kapalı ve altı kısık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Servis yaptıktan sonra kaselerin üzerine kereviz sapının yapraklarını ekleyebilirsiniz.
Ben kullandığım su miktarını yazdım ancak suyu kontrollü olarak artırmak daha iyi bir seçim olabilir. Çünkü kullanılan malzemelerde ufak farklar olabiliyor, bu da gerekli su miktarını etkileyebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder