22 Eylül 2022 Perşembe

Yeşil Mercimekli Mantar Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış haliyle bir dolu kase)
  • 1 orta boy yeşil biber
  • 1 küçük boy al biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kereviz sapı (yaprağı ayrılacak)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase domates rendesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı sıcak su (yarım bardağı yağsız kemik suyu)
  • Tuz

Baharatlar:

  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek yıkanıp 20-30 dakika kadar haşlanarak siyah suyu dökülür.
  • Haşlanan mercimekler soğuk suda 1-2 dakika bekletilerek süzülür.
  • Mantarlar küp küp doğranıp limonlu suda beklemeye alınır. 20 dakika sonra suyu süzülür.
  • Soğanlar küp küp doğranır veya rondoda çekilir, zeytinyağında hafifçe kavrulur.
  • Üzerine rendelenmiş havuç, doğranmış biberler, sarımsaklar ve kereviz sapı eklenir.
  • Beraberce 1-2 dakika çevrilir.
  • Ardından mantarlar ve karabiber eklenir.
  • Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra rendelenmiş domates ilave edilir.
  • Domates de yumuşayınca haşlanmış yeşil mercimekler, zencefil, zerdeçal ve kişniş eklenerek sıcak suyu verilir.
  • Kaynadıktan sonra ağzı tam kapalı ve altı kısık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir.
  • Servis yaptıktan sonra kaselerin üzerine kereviz sapının yapraklarını ekleyebilirsiniz.
  • Ben kullandığım su miktarını yazdım ancak suyu kontrollü olarak artırmak daha iyi bir seçim olabilir. Çünkü kullanılan malzemelerde ufak farklar olabiliyor, bu da gerekli su miktarını etkileyebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder