22 Eylül 2022 Perşembe

Tarçınlı Un Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 250 g margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kurabiyeleri bulamak için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ceviz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru yoğuralım ve hazırlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Çok fazla un ilave ederek hamuru sertleştirmeyelim.
  • Son olarak cevizi ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  • Hazırladığımız hamurdan parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verip önceden ısıttığımız 170°C fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Yaklaşık olarak 1,5 tepsi yani 40-45 adet kurabiye çıkıyor.
  • Eğer kavrulmuş tadı isterseniz 5 dk daha pişirebilirsiniz ama hafif pembeleşmesi yeterli çok uzun süre tutmayınız.
  • Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ele alabileceğiniz sıcaklığa geldiğinde tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayalım.
  • Soğuk olduğunda şeker ve tarçın kurabiyenize yapışmaz o nedenle sıcak olması önemli. Ağızda dağılan çok güzel bir kurabiye, beğeneceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder