21 Eylül 2022 Çarşamba

Kazandibi Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tepsiyi yağlamak için ;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü,şekeri,unu ve nişastayı alıp topak kalmayacak şekilde tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıp kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip muhallebiyi 3-4 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
  • Tatlıyı yapacağımız tepsiyi bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Üzerine toz şekeri serpip tepsiyi sallayarak her yerine şekerin gelmesini sağlıyoruz.
  • Tepsiye muhallebiden iki kepçe kadar koyup yine her yerine muhallebiyi yayıyoruz.
  • Tepsiyi ocağa alıp ocağın orta ateşinde çevire çevire tepsinin dibinin yanmasını sağlıyoruz.
  • Bu aşamada bir spatula ile muhallebiyi çektirerek daha iyi yanmasını sağlıyoruz.
  • Dibi yanan tepsiye geri kalan muhallebiyi dökerek yayıyoruz.
  • Tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup oda sıcaklığına gelmesini bekletiyoruz.
  • Ardından tepsinin üzerine strec film geçirip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (vaktiniz yoksa buzdolabında en az 3 saat bekletin. )
  • Dinlenen kazandibini eşit şekilde dilimleyip spatula ile ister rulo şeklinde sararak isterseniz de dilimleyip tabağa ters çevirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder