Malzemeler
- 8 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tepsiyi yağlamak için ;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü,şekeri,unu ve nişastayı alıp topak kalmayacak şekilde tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocağa alıp kaynayıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip muhallebiyi 3-4 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
- Tatlıyı yapacağımız tepsiyi bir tatlı kaşığı tereyağı ile yağlıyoruz.
- Üzerine toz şekeri serpip tepsiyi sallayarak her yerine şekerin gelmesini sağlıyoruz.
- Tepsiye muhallebiden iki kepçe kadar koyup yine her yerine muhallebiyi yayıyoruz.
- Tepsiyi ocağa alıp ocağın orta ateşinde çevire çevire tepsinin dibinin yanmasını sağlıyoruz.
- Bu aşamada bir spatula ile muhallebiyi çektirerek daha iyi yanmasını sağlıyoruz.
- Dibi yanan tepsiye geri kalan muhallebiyi dökerek yayıyoruz.
- Tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup oda sıcaklığına gelmesini bekletiyoruz.
- Ardından tepsinin üzerine strec film geçirip bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (vaktiniz yoksa buzdolabında en az 3 saat bekletin. )
- Dinlenen kazandibini eşit şekilde dilimleyip spatula ile ister rulo şeklinde sararak isterseniz de dilimleyip tabağa ters çevirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder