Malzemeler
- 500 gram antep peyniri
- 5 adet yufka
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam/çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsinine yağlı kâğıt serip üzerine bir yufkanın tamamının tepsiye açalım sağından solundan sarkacak şekilde.
- Süt, sıvı yağı, yumurtayı karıştırma kapına alalım.
- Antep peynirini bir kere sudan geçirip rendeleyelim.
- Tepsiye açtığımız yufkamın üzerine hazırladığımız sostan döküp 2 yufkayı bölüp sosa batırıp tepsiye serelim.
- Üzerinize rendelediğimiz antep peynirini ekleyelim ve kalan 2 yufkaları da önce bölüp sonra sosa batırıp tepsiye serelim .
- Tepsinin kenarında kalan yufkaları da bohça katlar gibi sağını solunu kapatalım.
- Kalan sosu da üzerine döküp en az 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen böreğin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
- Susam ve çörek otunu ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirelim.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder