22 Eylül 2022 Perşembe

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram antep peyniri
  • 5 adet yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Üzeri için;

    • 2 adet yumurta sarısı
    • Susam/çörek otu

      Nasıl Yapılır?

    • Fırın tepsinine yağlı kâğıt serip üzerine bir yufkanın tamamının tepsiye açalım sağından solundan sarkacak şekilde.
    • Süt, sıvı yağı, yumurtayı karıştırma kapına alalım.
    • Antep peynirini bir kere sudan geçirip rendeleyelim.
    • Tepsiye açtığımız yufkamın üzerine hazırladığımız sostan döküp 2 yufkayı bölüp sosa batırıp tepsiye serelim.
    • Üzerinize rendelediğimiz antep peynirini ekleyelim ve kalan 2 yufkaları da önce bölüp sonra sosa batırıp tepsiye serelim .
    • Tepsinin kenarında kalan yufkaları da bohça katlar gibi sağını solunu kapatalım.
    • Kalan sosu da üzerine döküp en az 1 saat dinlendirelim.
    • Dinlenen böreğin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
    • Susam ve çörek otunu ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder