Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Soğanı kavurmak için )
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı normal yoğurt
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
Çorbaya en son eklenecek;
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan yıkayalım ıslayalım tencereye alalım üzerine 4 parmak geçecek kadar su koyalım iyice haşlayalım üzerine haşlanmış nohudu dökelim, 6 bardak suyu biraz kaynamaya bırakalım.
- Tavada az yağda rendelenmiş soğanı 2 dk kavuralım buğdayla nohutun üzerine ilave edelim.
- Diğer tarafta yoğurtları bir türk kahve fincanı su ile açalım sonra yumurta sarısı unu koyup, tekrar çırpalım, çobanın suyundan bir kepçe alıp, dökelim, tekrar çırpalım bu karışımı azar azar çorbaya dökerek sürekli aynı yöne karıştıralım.
- Fokurdayınca ocağın altını kapatalım naneyi ekleyip karıştıralım tuzu ekleyip aynı yöne karıştıralım servis tabaklarına alınca tavaya yağları koyalım kızdıralım.
- Ocağı kapatalım toz biberi naneyi koyup karıştıralım birer tatlı kaşığı çorbanın üzerine dökelim afiyet olsun.
Not: Tuzu en son ekleyelim yoğurdun kesilmemesi için. Ben bu şekilde yapıyorum değişik şekilde yapanlar var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder