Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket çubuk makarna
- 1,5 lt sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 3-4 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Domatesleri ve biberi yıkayın.
- Domatesleri ikiye bölün.
- Kapya biberi üçe dörde kesin.
- Baş sarımsağı üstten 1 parmak derin şekilde kesin.
- Pişirme kağıdı serili fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyip fırında alt üst ayarda 30 dk pişirin.
- Makarnayı tuz eklenmiş sıcak suda üzerindeki süre miktarınca haşlayın.
- Pişen sebzeleri mutfak robotuna alın.
- Dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz.
- Mevsim sebzesi old için ben soymadım.
- Sarımsağı sıkıp içinden taneleri çıkarın.
- Sebzelerin üzerine ekleyip püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin.
- Uygun bir tencereye kremayı alıp ısıtın.
- 1-2 kez kaynatın.
- Domates püresini ekleyip karıştırın.
- Bu esnada tuz oranını ayarlayın.
- Haşlanmış süzülmüş makarnayı tencereye aktarın.
- 1 kahve fincanı kadar pişme suyundan ayırıp üzerine gezdirin.
- Sosla iyice birleştirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun🌸.
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema
Nasıl Yapılır?
📌İsteğe bağlı kaşar peyniri veya parmesanla birlikte servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder