21 Eylül 2022 Çarşamba

Kuşbaşı Etli Enginar Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 200 gram kuşbaşı et (dana ya da kuzu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı normal su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etlerimizi bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayıp suyunu başka bir kaba süzün.
  • Taze soğanları ayıklayıp yarım serçe parmağı boyunda irice doğrayın.
  • Kuru soğanı soyup küp şeklinde yemeklik doğrayın.
  • Ayıklanmış çanak enginarları 4’e bölüp limonlu suda bekletin.
  • Tencereye kuru soğan ve taze soğanı alıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri ilave edip 2-3 dakika daha orta ateşte kavurun.
  • Enginarların suyunu süzüp duru suda yıkayın ve etlere ekleyip 2-3 dakika daha kavurup tuzunu, karabiberini ve suyunu ilave edin.
  • Enginarlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Çatalla kontrol edebilirsiniz 👍🏻.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder