22 Eylül 2022 Perşembe

Kıymalı Bamya Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyükçe boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy limon
  • 1.5 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak küçük boy seçtiğim,bamyaları güzelce yıkadım.
  • Ardından yıkamış olduğum,bamyaları süzgeçte bekletirken,bir kabın içerisine limonun yarısını sıktım.
  • Bamyaların başlarını külah gibi keserek limonlu kaba alıp,arada limon sıktığım,kabı sallayarak bamyalarımın,limonlanmasını sağladım.
  • Bamyaları bu şekilde buzdolabında en az 8 saat beklettim.
  • Pişirme zamanı geldiğinde, soğanları ve domatesleri minik küp şekilde doğradım.
  • Sıvı yağda önce soğanları, sonra kıymayı güzelce kavurup,domates ve salçasını ekleyip tekrar,dolaptan aldığım,bamyaları ekleyip,tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım. (kesinlikle metal kaşık v.b değdirmeyelim. Bamya çok nazik bir sebze )
  • Bamyalar sararana kadar bir 10 dakika kapağı kapalı kavurup arada tencereyi sallayarak karıştırdım.
  • Sararan bamyaların üzerine sıcak suyu ekleyip tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım.
  • Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim. (gerekirse arada sıcak su ekleyebilirsiniz. ).
  • Ocaktan almadan önce tuzunu ve limonun kalan yarısını üzerine sıkıp tekrar karıştırıp altını kapattım. (limon miktarını da keyfinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. )Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder