Malzemeler
- Yarım kilo taze bamya
- 100-150 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyükçe boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy limon
- 1.5 bardak sıcak su
- Sıvı yağ
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak küçük boy seçtiğim,bamyaları güzelce yıkadım.
- Ardından yıkamış olduğum,bamyaları süzgeçte bekletirken,bir kabın içerisine limonun yarısını sıktım.
- Bamyaların başlarını külah gibi keserek limonlu kaba alıp,arada limon sıktığım,kabı sallayarak bamyalarımın,limonlanmasını sağladım.
- Bamyaları bu şekilde buzdolabında en az 8 saat beklettim.
- Pişirme zamanı geldiğinde, soğanları ve domatesleri minik küp şekilde doğradım.
- Sıvı yağda önce soğanları, sonra kıymayı güzelce kavurup,domates ve salçasını ekleyip tekrar,dolaptan aldığım,bamyaları ekleyip,tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım. (kesinlikle metal kaşık v.b değdirmeyelim. Bamya çok nazik bir sebze )
- Bamyalar sararana kadar bir 10 dakika kapağı kapalı kavurup arada tencereyi sallayarak karıştırdım.
- Sararan bamyaların üzerine sıcak suyu ekleyip tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim. (gerekirse arada sıcak su ekleyebilirsiniz. ).
- Ocaktan almadan önce tuzunu ve limonun kalan yarısını üzerine sıkıp tekrar karıştırıp altını kapattım. (limon miktarını da keyfinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. )Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder