Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar)
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç verilen bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamuru istenilen şekilde kesiyoruz.
- Üzerine ayırdığımız yumurta beyazını sürüp isteğe bağlı susam ya da haşhaş serpiyoruz.
- Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder