Malzemeler
- 2 adet küçük boy pancar
- 1 adet orta boy salatalık
- 5 yemek kaşığı yoğurt (Susuz yerinden)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Yarım limonun suyu
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkayıp soyalım küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğuyan pancarı rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Salatalığı soymadan rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
- Rendelediğimiz pancarı ve salatalığı bir süzgeçte alıp fazla suyunu salmasını bekleyelim.
- Bu arada yeşillikleri yıkayıp incecik kıyalım. Sarımsağı dövelim. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Not:Yoğurt kesinlikle susuz tarafından olmalı ve pancarla salatalığın suyu mutlaka süzülmeli. Aksi taktirde salatanız fazlası ile sulanır ve lezzeti de görüntüsü de hoş olmaz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder