Malzemeler
- 2 kg patlıcan
- 1 kg kırmızı biber
- 3 kg domates
- 3 adet kuru soğan
- 9 diş sarımsak
- 3 çay bardağı zeytinyağı (375 ml)
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 4,5 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve kırmızı biberleri bıçakla bir kaç yerinden delikler açalım ve ızgaraya yerleştirelim.
- Ardından 200°C fırında, ızgara ayarında 30 dakika kadar pişirelim.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım, üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyerek hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından doğradığımız domatesleri ekleyelim ve yarım saat kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda kabukları soyularak doğranan kırmızı biber ve patlıcanları ekleyelim.
- Son olarak pul biber ve tuzu ekleyip karıştırarak 40 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Güzelce pişen sosu blenderdan geçirelim. Sıcakken kavanozlara paylaştıralım.
- Kavanozların kapaklarını da sıkıca kapattıktan sonra üzerine örtü örtülerek soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuduktan sonra güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder