15 Eylül 2022 Perşembe

Patlıcanlı Domatesli Sos (Ajvar) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg kırmızı biber
  • 3 kg domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 9 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı zeytinyağı (375 ml)
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • 4,5 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve kırmızı biberleri bıçakla bir kaç yerinden delikler açalım ve ızgaraya yerleştirelim.
  • Ardından 200°C fırında, ızgara ayarında 30 dakika kadar pişirelim.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım, üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyerek hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ardından doğradığımız domatesleri ekleyelim ve yarım saat kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda kabukları soyularak doğranan kırmızı biber ve patlıcanları ekleyelim.
  • Son olarak pul biber ve tuzu ekleyip karıştırarak 40 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Güzelce pişen sosu blenderdan geçirelim. Sıcakken kavanozlara paylaştıralım.
  • Kavanozların kapaklarını da sıkıca kapattıktan sonra üzerine örtü örtülerek soğuyana kadar bekletilir.
  • Soğuduktan sonra güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder