15 Eylül 2022 Perşembe

Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 tane yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • Kabartma tozu
  • Arası için:

    • 300 gram light süzme peynir
    • 100 gram yağlı beyaz peynir
    • 8-9 dal maydanoz

    Üzeri için:

    • Kalan sos
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 tane maden suyu

      Nasıl Yapılır?

    • Dikdörtgen borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım. Şimdi böreğimizin iç harcını hazırlayalım kenara alalım.
    • Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp güzelce çırpalım sıra geldi böreğimizi şekillendirmeye
    • Dikdörtgen borcamımıza bir tane bütün yufkayı yayalım şimdi bir bütün yufka da kenara ayıralım bunu en üst kat için kullanacağız.
    • Kalan yufkaları ortadan ikiye el yordamı ile bölelim.
    • Yaydığımız yufkanın üstüne iki kat yarım yufka yayalım ve sos gezdirelim bu şekilde yarım yufkaları sırayla yayalım ve her katına yaklaşık bir küçük kepçe sos gezdirelim.
    • Sadece peynir koyduğumuz katlara sos sürmeyelim. Ben iki kat peynirli yapmak istedim arzunuza göre yapabilirsiniz.
    • En üstüne de bütün olarak ayırdığımız tek yufkayı güzelce yerleştirelim ve kalan sosun içine bir yumurta sarısı kırıp çırpalım.
    • Böreğimizin en üstüne maden suyunu gezdirelim ve yumurtalı sosu fırça ile her yanına gelecek şekilde sürelim 160 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ben alt tarafının iyi kızarması için en son fırının tabanına aldım 5 dakikada o şekilde pişirdim yumuşak olması için fırından çıkarınca nemli bir bez ile örttüm. Dinlendikten çayınızı hazır edip sonra bu şahane böreği tadabilirsiniz. Afiyet olsun inşallah ☺️.
    • Tarife dair notlar ;✅ böreği hazırladıktan sonra en az 3 saat streçleyip bekletmeniz sonucu mükemmelleştirecek.✅ öğlen servis ederseniz sabahtan, akşam servis edecekseniz öğlenden yapmanızı tavsiye ederim.✅ su böreği görüntüsü için 7 adet yufka ideal daha az yufka ile yapacaksanız malzemeleri orantılı olarak ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder