Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2 kahve fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarlarına:
- Ceviz kırığı veya fıstık kırığı
Üzerine ganaj için:
- 1/2 (yarım) paket krema
- 60 gr çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un, şeker, nişasta ve sütü kıvam alana kadar tencerede sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra altını kısıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynatalım.
- Daha sonra altını kapatınca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
- Su ile ıslattığımız bardaklara dolduralım, ılıdıktan sonra dolapta 3 -4 saat dinlendirelim.
- 4 saatin ardından ters çevirelim ve kolayca çıkacaktır zaten, fıstık kırığı ya da ceviz kırığına bulayalım.
- Ardından bardak boyutunuza göre 2 veya 3 e keselim yan çevirelim.
- Üzerine süt kremasını ocakta ısıtıp içine çikolata eriterek ganaj hazırlayalım ve kaşık yardımıyla çikolata ekleyelim.
- Ben üstüne toz fıstık koydum süs olarak sizler nasıl süslemek isterseniz o şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder