23 Eylül 2022 Cuma

Saray Tatlısı (Bayılacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenarlarına:

  • Ceviz kırığı veya fıstık kırığı

Üzerine ganaj için:

  • 1/2 (yarım) paket krema
  • 60 gr çikolata

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un, şeker, nişasta ve sütü kıvam alana kadar tencerede sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kısıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Daha sonra altını kapatınca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
  • Su ile ıslattığımız bardaklara dolduralım, ılıdıktan sonra dolapta 3 -4 saat dinlendirelim.
  • 4 saatin ardından ters çevirelim ve kolayca çıkacaktır zaten, fıstık kırığı ya da ceviz kırığına bulayalım.
  • Ardından bardak boyutunuza göre 2 veya 3 e keselim yan çevirelim.
  • Üzerine süt kremasını ocakta ısıtıp içine çikolata eriterek ganaj hazırlayalım ve kaşık yardımıyla çikolata ekleyelim.
  • Ben üstüne toz fıstık koydum süs olarak sizler nasıl süslemek isterseniz o şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder