Malzemeler
- Salamura üzüm yaprağı
İç harç;
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
- Nane, sumak, kimyon
- 1 tavuk bulyon
Nasıl Yapılır?
- Salamura yapraklarımızı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
- Pirinçlerimizi ılık suda yarım saat kadar bekletip soğuk su ile yıkayalım.
- Kaba aldığımız pirinçlere ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
- Ardından geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Bulyonu eritip atalım.
- Hazır olan harcımızı yapraklara saralım.
- Sarma işlemimiz bittikten sonra tencereye dizelim. Ben yaprakların saplarını tencerenin dibine koyuyorum.
- Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Limon dilimlerini dizelim.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlenmeye bırakalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder