23 Eylül 2022 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Malzemeler

  • Salamura üzüm yaprağı

İç harç;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • Nane, sumak, kimyon
  • 1 tavuk bulyon

    Nasıl Yapılır?

  • Salamura yapraklarımızı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
  • Pirinçlerimizi ılık suda yarım saat kadar bekletip soğuk su ile yıkayalım.
  • Kaba aldığımız pirinçlere ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
  • Ardından geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Bulyonu eritip atalım.
  • Hazır olan harcımızı yapraklara saralım.
  • Sarma işlemimiz bittikten sonra tencereye dizelim. Ben yaprakların saplarını tencerenin dibine koyuyorum.
  • Üzerine sıvı yağ gezdirelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Limon dilimlerini dizelim.
  • Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlenmeye bırakalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder