Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (475 gr)
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 .5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 gram sütlü çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
Süslemek için;
- Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağını eritin. Üzerindeki tortuları alın ve sıvı yağ ile karıştırın.
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye koyun kaynayınca kısık ateşte 10 dk kaynatın ve altını kapatın.
- Sütü ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın soğusun.
- Yufkanızı tepsinize göre ölçüp kesin.
- Ben orta boy yuvarlak borcam kullandım.
- Kalan yufkayı da parçalara ayırın onları da ara katlara kullanacağız.
- Yufkaları kapalı muhafaza edin kurutmayın.
- Tepsiyi yağlayın. Yufkanızı serin. Yağı her kata sürün.
- Kalan yufka parçalarını kullanmayı unutmayın.
- Yufkaların yarısına geldiğinizde arasına antep fıstığı yada ceviz serin.
- Tamamlayana kadar devam edin.
- Tüm yufkalar bittiğinde en üst katı da bolca yağlayın.
- Yağınız kalırsa üzerine dökebilirsiniz.
- Yufkayı küçük kare parçalar halinde kesin. Isınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan baklavanızın ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Ve ılık şerbetini dökün.
- Dinlendikten sonra üzerine bir elekle kakaonuzu dökün.
- Çikolatayı üzerine rendeleyin. Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder