23 Eylül 2022 Cuma

Soğuk Baklava (Tam Ölçü Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (475 gr)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağını eritin. Üzerindeki tortuları alın ve sıvı yağ ile karıştırın.
  • Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye koyun kaynayınca kısık ateşte 10 dk kaynatın ve altını kapatın.
  • Sütü ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın soğusun.
  • Yufkanızı tepsinize göre ölçüp kesin.
  • Ben orta boy yuvarlak borcam kullandım.
  • Kalan yufkayı da parçalara ayırın onları da ara katlara kullanacağız.
  • Yufkaları kapalı muhafaza edin kurutmayın.
  • Tepsiyi yağlayın. Yufkanızı serin. Yağı her kata sürün.
  • Kalan yufka parçalarını kullanmayı unutmayın.
  • Yufkaların yarısına geldiğinizde arasına antep fıstığı yada ceviz serin.
  • Tamamlayana kadar devam edin.
  • Tüm yufkalar bittiğinde en üst katı da bolca yağlayın.
  • Yağınız kalırsa üzerine dökebilirsiniz.
  • Yufkayı küçük kare parçalar halinde kesin. Isınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan baklavanızın ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Ve ılık şerbetini dökün.
  • Dinlendikten sonra üzerine bir elekle kakaonuzu dökün.
  • Çikolatayı üzerine rendeleyin. Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder