22 Eylül 2022 Perşembe

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 su bardak arpa şehriyeli
  • Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı küp küp doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan tavuklara zeytinyağı,salçayı ekleyelim ve tekrar kavuralım.
  • Doğradığımız biberleri ilave edip birkaç dk daha pişirelim.
  • Sonrasında arpa şehriyeli ekleyip tekrar kavuralım.
  • Kavurduğumuz malzemelere suve tuz ekleyip 6-7 dk kadar kaynatalım.
  • Baharatları ilave edip ocağın altını kısıp pilavın suyunu tamamen çekmesini bekleyelim.
  • Pişen pilavın altını kapatıp 10 dk dinlendirem. Sonrasında servise hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder