Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet kırmızı biber
- 1 su bardak arpa şehriyeli
- Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı sıcak su
- Damak tadınıza göre tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan tavuklara zeytinyağı,salçayı ekleyelim ve tekrar kavuralım.
- Doğradığımız biberleri ilave edip birkaç dk daha pişirelim.
- Sonrasında arpa şehriyeli ekleyip tekrar kavuralım.
- Kavurduğumuz malzemelere suve tuz ekleyip 6-7 dk kadar kaynatalım.
- Baharatları ilave edip ocağın altını kısıp pilavın suyunu tamamen çekmesini bekleyelim.
- Pişen pilavın altını kapatıp 10 dk dinlendirem. Sonrasında servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder