4 Ekim 2022 Salı

Alman Mutfağından Üzümlü Mayalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta birinin sarısı üzeri için
  • 200 ml süt kreması
  • 50 ml süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3,5_4 su bardağı un
  • İçi için;

    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

    Üzeri için;

    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı süt
    • Çekilmiş ceviz

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce kuş üzümünü suda yarım saat bekletin süzün.
    • Yumurtaları yoğurma kabına alın üzerine süt kreması ve sütü ekleyin. Şekeri ve kuru mayayı ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
    • Hamurun üzerini örtüp 1,5 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup merdane ile açabildiğiniz kadar açın kuş üzümünü her yerine serpip rulo şeklinde sarın. İçe doğru katlayarak kendi etrafında sarın bitiş kısmı alta koyup üstten bastırın.
    • Parmağınızla hamurun ortasından delerek dikkatlice bozmadan genişletin yağlanmış kek kalıbına koyup üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
    • Mayalanan kekin üzerine yumurta sarısını süt ile karıştırıp fırça ile sürün. Çekilmiş ceviz serpip 180 derece fırında 34_40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Ters çevirip kalıptan çıkarın dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder