4 Ekim 2022 Salı

Domates Kabuğundan Salça Tarifi

 

Malzemeler

  • Domates kabuğu (Burada yaklaşık 5 6 kilo domates var )
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Domates konservesi için hazırladığımız domateslerin kabuğunu sorduktan sonra atmayın 🤗 kabukları bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • İyice ezilen kabukları blenderden geçirip kaynatıyoruz. Kaynayan sosu süzgeçten geçiriyoruz ve geniş bir tepsiye döküyoruz ve güneşe alıyoruz.
  • Günes gören yerde karıştıra karıştıra 4 5 gün bekliyoruz salçamız hazır olunca güneşten alıp kavanoza koyuyoruz salçamız hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder