Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka ( 44 adet )
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml )
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca yarım limonu içine atalım ve 10 dakika daha kaynatıp ocak’tan alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bi tavada tereyağını eritelim ve üzerine zeytinyağını dökelim. Eğer çok beyazlık varsa yağı süzelim. Ardından baklavayı yapacağımız tepsinin ölçüsüne göre baklavayı bıçak yardımıyla keselim.
- Yerleştirmek ve kesme işlemi daha kolay olur böyle. Tepsimize yağı sürelim. 2 yufka serelim ve tekrar yağ sürelim. Her 2 yufka da bir yağ sürelim.
- Yufkalara 20 adet olunca serdiğimiz son yufkayı da yağlayalım ve üzerine fındıkları serpelim. Ardından aynı işleme devam edelim 2 yufka da bir yağ sürerek tüm yufkaları bitirelim (kesilen parçaları da aralara koyarak kullana bilirsiniz israf etmemek için )
- Üste son yufkayı serince biraz yağ sürelim ve istediğimiz gibi dilimlere ayıralım. Kalan yağı da üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen baklavamızı 14-16 dakika bekletelim ve üzerine soğuyan şerbeti her yerine gelecek şekil de gezdirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder