Malzemeler
- 15 adet kabak çiçeği
- 1 tutam dereotu
- 1 adet soğan
- 15 tatlı kaşığı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe göre kuş üzümü ben koymadım.
- 1 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları orta ateşte yumuşayana kadar kavurun. Pembeleşinceye başlayınca salçanızı ilave edip karıştırın. Ardından pirinçleri koyun tuzu naneyi karabiberi, dereotunu ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yarım çay bardağı su koyun. 2-3 dk kaynadıktan sonra altını kapatın 15-20 dakika bekledikten sonra dolmalarınız içini bir tatlı kaşığı iç harçtan doldurun kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
- Kabak çiçeklerinin ağzını tencerenin köşelerine doğru yerleştirin. Pişerken ağzı açılmaması için. Piştikten sonra hemen tabağa alıp soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder