1 Ekim 2022 Cumartesi

Baton Kalıpta Kaşarlı Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Arası için;

  • 200 gr kaşar peyniri rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Kaşarlı ekmek için öncelikle uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, ılık süt, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
  • Üzerine un ve instant mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  • Ele yapışmayan bir kıvama gelen hamurumuzu toparlayalım ve üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken maydanozu alalım ve ince ince kıyalım.
  • Derin bir kase içerisine aldığımız oda ısısındaki tereyağının üzerine kıydığımız maydanozu ekleyelim ve spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve çok az yoğurarak havasını alalım.
  • Ardından hamurumuzu unladığımız tezgaha alarak merdane ile açalım.
  • Üzerine hazırladığımız tereyağlı maydanoz karışımından her yerine gelecek şekilde sürüp, bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Ardından hamurumuzu kareler halinde keselim. Elde ettiğimiz karelerden 4 tanesini üst üste dizelim ve baton kalıbımıza yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Son olarak hamurlarımızın üzerine fırça ile yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kaşarlı tereyağlı ekmeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder