Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Arası için;
- 200 gr kaşar peyniri rendesi
- Yarım demet maydanoz
- 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Kaşarlı ekmek için öncelikle uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, ılık süt, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
- Üzerine un ve instant mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir kıvama gelen hamurumuzu toparlayalım ve üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken maydanozu alalım ve ince ince kıyalım.
- Derin bir kase içerisine aldığımız oda ısısındaki tereyağının üzerine kıydığımız maydanozu ekleyelim ve spatula ile güzelce karıştıralım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve çok az yoğurarak havasını alalım.
- Ardından hamurumuzu unladığımız tezgaha alarak merdane ile açalım.
- Üzerine hazırladığımız tereyağlı maydanoz karışımından her yerine gelecek şekilde sürüp, bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Ardından hamurumuzu kareler halinde keselim. Elde ettiğimiz karelerden 4 tanesini üst üste dizelim ve baton kalıbımıza yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Son olarak hamurlarımızın üzerine fırça ile yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kaşarlı tereyağlı ekmeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder