3 Ekim 2022 Pazartesi

Beyti Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 er tatlı kaşığı kırmızı toz biber karabiber kimyon

Lavaş için;

  • 3 bardak un
  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üstüne;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı sos

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lavaşlarımızı için hamurumuzu yorup 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz ardından kıymamızı soğanımızı sarımsağımızı galeta unumuzu ve yumurtamızı bir kaba alıp bir güzel karıştırıyoruz eve baharatlarını ekliyoruz.
  • Hazırladığımız karışımı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Bu sırada lavaşlarımızı hazırlayalım. Beklediğimiz köftemiz dolaptan çıkaralım ve uzun şekilde ayarlayıp tavamızda arkalı önlü kızartalım istenirse fırında da yapılabilir bu sırada salçalı sosunuzun içerisine bir adet sarımsakla lezzet katalım.
  • Hazırladığımız sosu ilk önce lavaşlarımıza sürü bir güzel durum haline getirelim ve keselim servis tabağamıza alabiliriz afiyet olsun üzerine sarımsaklı yurdumuzu ve birazcıkta salçalı sosunuzu ilave ettikten sonra hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder