3 Ekim 2022 Pazartesi

Pamuk Gibi Karaköy Poğaçası Tarifi

 

 Malzemeler

  • 200 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çk tuz
  • 5-6 su bardağı un

Arası için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için süt,su, yağlar, yumurta akı, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Un ve tuz ilave edilip yoğrulur. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir. Unu birden fazla olarak ilave ederseniz poğaçalar sert olur. Kapağı kapatılıp veya streçlenip yarım saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Malzemeleri oda sıcaklığında kullanalım.
  • Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğrulur ve havası alınır. 12 veya 16 adet beze elde edilir. Büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayın.
  • Yuvarlanan beze hafifçe bastırarak genişletilir. İçine 1 tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan eklenip kenarlarından bohça şeklinde kapatılır. Hafifçe yuvarlanıp düzeltilir.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzeri kapatılır 30-40 dk mayalandırılır.
  • Yumurta sarısı üzerlerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (25-30 dk) dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder