Bostan Kebabı (Nefis Bir Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet postan patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için;

  • Domates
  • Biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Yaklaşık 20 dk tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzüp kurulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
  • Daha sonra havlu peçete serili bir tepsiye dizin.
  • Bu sırada yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtıp kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyip minik doğranmış soğanları ekleyin güzelce kavurun.
  • Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Minik doğranmış biberide ekleyip kavurun.
  • En son minik doğranmış domates ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Patlıcanları borcama dizin.
  • Üzerine kıyma koyup, isterseniz birer dilim biber ve domates de koyup sosunu hazırlayın.
  • Sos için kıyma kavurduğunuz tavaya salçayı ekleyip kavurun.
  • Üzerine suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Borocamın altına döküp, patlıcanların üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder