Üzüm Hoşafı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı sarı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru üzümü bir kaseye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar bekletelim.
  • Ardından suyunu süzelim ve üzümleri uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine suyu ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Hoşafımız kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Üzümler şişinceye kadar ara ara karıştırarak 5 dakika daha pişirelim.
  • Altını kapatıp oda ısısına gelmesi için beklettiğimiz hoşafımızı dolaba koyalım ve bir kaç saat soğuması için bekletelim.
  • Sürenin sonunda üzüm hoşafımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder