Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri çekilmiş badem
Bulamak için:
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak unu teflon tavada hafif renk alana kadar dikkatlice kavuralım.Not : ben bademleri de un ile birlikte kavurdum aslında rum kurabiyesi orjinali badem çiğ eklenir kavrulmuyor.Size kalmış 👍
- Kavrulan un bir kaseye alıp iyice soğumaya bırakın.
- Tamamen soğumuş olmalı bu çok önemli.
- Tereyağ, pudra şekeri ile krema gibi çırpın.
- Yumurta ekleyip bi süre aynı işleme devam edin.
- Kavrulmuş un, badem ve kabartma tozu ekleyip güzelce yoğurun. Gerekirse normal un ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Altı hafif pembe olacak bu yetiyor üstünün kızarmasını beklemeyin.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra bolca pudra şekerine bulayın. Hava almayan kaplarda saklandığında aylarca tazeliğini koruyor tabi kalırsa 🥰 deneyeceklere şimdiden afiyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder