4 Ekim 2022 Salı

Rum Kurabiyesi (Gökçe Ada’nın Meşhur Efi Bademi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı (50 gr) pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş badem

Bulamak için:

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak unu teflon tavada hafif renk alana kadar dikkatlice kavuralım.Not : ben bademleri de un ile birlikte kavurdum aslında rum kurabiyesi orjinali badem çiğ eklenir kavrulmuyor.Size kalmış 👍
  • Kavrulan un bir kaseye alıp iyice soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğumuş olmalı bu çok önemli.
  • Tereyağ, pudra şekeri ile krema gibi çırpın.
  • Yumurta ekleyip bi süre aynı işleme devam edin.
  • Kavrulmuş un, badem ve kabartma tozu ekleyip güzelce yoğurun. Gerekirse normal un ekleyebilirsiniz.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Altı hafif pembe olacak bu yetiyor üstünün kızarmasını beklemeyin.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra bolca pudra şekerine bulayın. Hava almayan kaplarda saklandığında aylarca tazeliğini koruyor tabi kalırsa 🥰 deneyeceklere şimdiden afiyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder