Malzemeler
Kıymalı kat için:
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı karabiber,pulbiber,tuz
Sebzeli kat için :(İstediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz)
- 4 tane patates
- 300 gr haşlanmış bezelye
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt (Akışkan kıvam isteyenler için 2-2,5 su bardağı)
- 1 fiske tuz
Üzerine:
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Nasıl Yapılır?
- Kıyma ile ince doğranmış soğan ve sıvı yağı tenceremize alarak pişirelim.
- Suyunu salıp çekince baharatlarını ekleyip son 2-3 dk çevirip ocaktan alalım.
- Sebzelerimizi kızartıp kağıt havluda fazla yağını alalım.
- Beşamel sosumuz için tereyağı eritip unla 2 dk kavurup çırparak sütü ekleyelim.
- İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alalım.
- Güveçlerimize kızarttığımız sebzelerden ve bezelyelerden paylaştırıp kıymalı harçtan ilave edelim.
- Son olarak beşamel sostan ekleyip kaşar rendesini serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder