Güveçte Beşamelli Kıymalı Bezelyeli Patates Tarifi

Malzemeler

Kıymalı kat için:

  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı karabiber,pulbiber,tuz

Sebzeli kat için :(İstediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz)

  • 4 tane patates
  • 300 gr haşlanmış bezelye

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (Akışkan kıvam isteyenler için 2-2,5 su bardağı)
  • 1 fiske tuz

Üzerine:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Kıyma ile ince doğranmış soğan ve sıvı yağı tenceremize alarak pişirelim.
  • Suyunu salıp çekince baharatlarını ekleyip son 2-3 dk çevirip ocaktan alalım.
  • Sebzelerimizi kızartıp kağıt havluda fazla yağını alalım.
  • Beşamel sosumuz için tereyağı eritip unla 2 dk kavurup çırparak sütü ekleyelim.
  • İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alalım.
  • Güveçlerimize kızarttığımız sebzelerden ve bezelyelerden paylaştırıp kıymalı harçtan ilave edelim.
  • Son olarak beşamel sostan ekleyip kaşar rendesini serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder