Çikolata Soslu Lokum Kıvamında Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Bardak ölçüm 200 ml

  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un ufak çay bardağı kulandım
  • 1 pk vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Hindistan cevizi
  • Limon kabuğu (sevmeyen kulanmayabilir)

Bulamak için;

  • 1 büyük çay bardağı kadar Hindistan cevizi

Üzeri için; (Hazır çikolata sosu da kulanabilirsiniz)

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeli nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2-3 parça çikolata yoksa 1 tatlı kaşığı tereyağı atabilirsiniz  (lezzet veriyor)

    Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi tencere alalım ve iyice karıştıralım topak kalmasın.
  • Ocağa alalım ,karıştırarak pişirelim.Göz göz olana kadar .
  • Ben saklama kabına döktüm, biraz kalın oldu ,ufak borcam veye büyük boy saklama kabı tam gelecektir .
  • Kabımızı suyla çalkalayıp suyunu dökelim .
  • Sonra tatlımızı boşaltalım ve oda sıcaklığına gelince dolaba alalım, en az 5 saat akşamdan yaptım öyle daha güzel oluyor .
  • Sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ,bir tabağa ters çevirelim, ben kesme tahtasına çevirdim.
  • Sonra dilimleyip her yerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz ,tabağa diziyoruz.
  • Çikolata sosunu pişirelim ,tüm malzemeyi ufak tencere alalım, karıştırarak pişirelim .
  • Biraz soğutalım ara ara karıştıralım.Üzeri kurumasın .
  • Sonra tatlımızın üzerine dökelim, afiyet le yiyelim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder