Malzemeler
- 200 ml ılık süt
- 280 gr un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için:
- 1 kase dolusu kaşar
- 1 kase dolusu gazi beyaz peynir
- 2-3 dal maydanoz
- 2 adet yumurta( ben sadece sarısını kullandım)
- 4-5 dilim sucuk
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü ve mayayı güzelce karıştırın.
- Maya güzelce eridikten sonra diğer malzemeleride ilave edip güzelce yoğurun.
- Hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamuru 1 saat dinlendirmeye bırakın, bu esnada iç harcını hazırlayın.
- Hamur dinlendikten sonra hamuru iki beze alın ve tekrar 15 dk dinlendirin.
- Ardından gösterdiğim boyda açık kenarlarına peynirlerden dizin ve kenarları içine doğru katlayın.
- Ortalarına peynirden ilave edin ve sucuk koyun .
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün ,susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200derece alt üst ayar fırında yaklaşık 15 dk kızarana kadar pişirin.
- Kızaran pideleri çıkarın ,ortasını bir kaşık ile biraz aralayın ve yumurta kırın.
- Tekrar fırına atıp 1 dk pişirin ,çok pişirirseniz yumurtanın sarısı pişer katılaşır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder