Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı soğuk su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ilave ederek ince kıyım doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Havucu, biberi, patatesi, kabağı, ince kıyım küçük parçalar halinde küp doğrayalım ve bütün sebzeleri aynı anda ilave ederek kavuralım. Unu ekleyelim kavuralım. Baharatlarını ilave edelim azar azar suyu ilave edip karıştıralım.
- Sütünü ekleyelim kıvam alana kadar kaynatalım. En son üzerine isteğe bağlı dere otu serpiştirelim. Limon ve pulbiberle servis edebiliriz. Afiyetle.
Not isteğe bağlı suyuna et suyu veya bulyon kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder