Malzemeler
Taze fasulye konservesi için malzemeler;
- 5 kilo taze fasulye
- 2 kilo domates
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yemeği için;
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 adet rendelenmiş sarımsak (sarımsak çok yakışıyor)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 gr dana kuşbaşı ( et kullanmazsanız da olur )
- Yarım kavonoz fasulye konservesi
- Üzerine aldığı yettiği kadar su (gerektiği kadar)
- Tuz (tadına bakıp o şekilde ilave edin gerekirse tuz ilavesi yapın)
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fasulyeleri güzelce yıkayalım ve boyuna göre 2 ye veya 3 bölelim (Yemeklik olacak şekilde ayarlayalım )
- Domateslerin kabuklarını soyalım ve orta boy olacak şekilde doğrayalım.
- İlk başta büyük bir tencerede yağı ekleyip domateslerin suyunu vermesini sağlayalım.
- Suyunu veren domateslerin üzerine fasulyeleri ekleyip tuzunu ekleyelim.
- Güzelce domatesler karışan kadar hepsini karıştıralım ve kapağını kapatıp fasulyelerle birlikte suyunu vermesini sağlayalım.
- Ben yarımlık kavanoza kullandım 2 kişilik ideal bir yemek oluyor kalmıyor.
- Kavanozları kaynar su ile yıkayalım kavanoz kapaklarını kaynar su ile yıkayalım ve kaynar olup suyunu veren fasulyeleri güzelce ağız kısmını.
- Kapağı e defa geri çevirip bir kerede kapatalım.
- Kapattıktan sonra ters çevirip temiz bir sofra bezine kalın olacak şekilde saralım.
- 2 gün boyunca bu şekilde soğumasını sağlayalım.
- Eğer bu şekilde şüpheniz olur veya fasulye domatesten çok su çıkmaz ise kavanozları doldurduktan sonra kavanozları tencerenin içine su koyarak kaynatıp ters çevirip aynı işlemi yapabilirsiniz. Vakumlanma işlemini bu şekilde de sağlaya bilirsiniz.
- Fasulye konserve yemeğinin yapılışı için; yemeklik soğanı güzelce kavuralım üzerine sarımsak ekleyerek birazda o şekilde kavuralım.
- Üzerine salça ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan üzerine ben önceden et haşlamıştım onu kullandım.
- Etlerle beraber kavurduktan sonra yapmış olduğum konserveyi açıp üzerine döküyorum eğer suyu az ise su ilave edebilirsiniz ben haşlamış olduğum et suyunu kullandım.
- Eğer tuzu da az geldiyse tuzunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Fasulye yemeye hazır 😌 Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder