Malzemeler
- 1 kase iri bulgur
- 1 tane soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 tane domates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 kase sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve yağı da ilave ederek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Domatesleri rendeleyelim ve soğanların üzerine ekleyelim.
- Sarımsakları doğrayıp karışıma ekleyelim.
- Harlı ateşte ara sıra karıştırarak domatesleri pişirelim.
- Domatesler pişince (suyunu tamamen çekmesini beklemeyin) bulgurumuzu yıkayarak ilave edelim.
- Birkaç dakika kavuralım ve suyunu ilave edelim.
- Kaynayınca ocağı en kısığa alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Püf noktası: bulguru tencereye almadan hemen önce yıkayalım. Eğer önceden yıkayıp bekletirsek bulgur şişer ve suyunu çekmez.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder