Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kase iri bulgur
  • 1 tane soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 tane domates
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 kase sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve yağı da ilave ederek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  • Domatesleri rendeleyelim ve soğanların üzerine ekleyelim.
  • Sarımsakları doğrayıp karışıma ekleyelim.
  • Harlı ateşte ara sıra karıştırarak domatesleri pişirelim.
  • Domatesler pişince (suyunu tamamen çekmesini beklemeyin) bulgurumuzu yıkayarak ilave edelim.
  • Birkaç dakika kavuralım ve suyunu ilave edelim.
  • Kaynayınca ocağı en kısığa alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Püf noktası: bulguru tencereye almadan hemen önce yıkayalım. Eğer önceden yıkayıp bekletirsek bulgur şişer ve suyunu çekmez.

    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder