Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 parça tavuk eti
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş domates (ben önceden yaptığım konserveden koydum)
  • 4.5 su bardağı su (2 bardağı haşladığınız tavuğun suyu olacak)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 limon suyu
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu haşlıyoruz didikliyoruz. Haşladığımız suyu kenara ayırıyoruz.
  • Zeytinyağı, tereyağı ve sarımsağı bir tencerede biraz pişiriyoruz.
  • Üzerine arpa şehriye ve naneyi de ekliyoruz. Çok az kısık ateşte karıştırıyoruz. Salçayı ve domatesi koyuyoruz.
  • Ayırdığınız tavuk suyuyla karışık toplam 4 buçuk bardak suyu ve tuzu koyuyoruz.
  • Didiklediğimiz tavukları ve limonu da ekliyoruz. Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder