Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 parça tavuk eti
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş domates (ben önceden yaptığım konserveden koydum)
- 4.5 su bardağı su (2 bardağı haşladığınız tavuğun suyu olacak)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 limon suyu
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Tavuğu haşlıyoruz didikliyoruz. Haşladığımız suyu kenara ayırıyoruz.
- Zeytinyağı, tereyağı ve sarımsağı bir tencerede biraz pişiriyoruz.
- Üzerine arpa şehriye ve naneyi de ekliyoruz. Çok az kısık ateşte karıştırıyoruz. Salçayı ve domatesi koyuyoruz.
- Ayırdığınız tavuk suyuyla karışık toplam 4 buçuk bardak suyu ve tuzu koyuyoruz.
- Didiklediğimiz tavukları ve limonu da ekliyoruz. Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder