Malzemeler
- ️1 büyük baş kereviz
- ️4-5 dal kereviz yaprakları
- ️2 küçük yeşil elma
- ️2 adet havuç
- ️500 gram yoğurt (süzme de kullanabilirsiniz ama biraz akışkan bir yoğurt olması gerekiyor)
- ️1 diş sarımsak
- ️Damak zevkinize göre tuz
️Süslemek için;
- Kavrulmuş fıstık
Nasıl Yapılır?
- Sırayla kereviz, havuç ve elmayı rendeliyoruz.
- Kereviz yapraklarını çok ince doğruyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt yaptıktan sonra hepsini buluşturup, tuzunu ekliyoruz.
- Servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağı gezdirip, kavrulmuş fıstıkları ekliyoruz.
- Ceviz çok yakışıyor, evde fıstık olduğu için onu tercih ettim (fazla kavrulmuş sevdiğim için biraz fazla kavurdum. Siz zevkinize göre kavurma derecenizi ayarlarsınız) 🍀afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder