Elmalı, Havuçlu Kereviz Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • ️1 büyük baş kereviz
  • ️4-5 dal kereviz yaprakları
  • ️2 küçük yeşil elma
  • ️2 adet havuç
  • ️500 gram yoğurt (süzme de kullanabilirsiniz ama biraz akışkan bir yoğurt olması gerekiyor)
  • ️1 diş sarımsak
  • ️Damak zevkinize göre tuz

️Süslemek için;

  • Kavrulmuş fıstık

    Nasıl Yapılır?

  • Sırayla kereviz, havuç ve elmayı rendeliyoruz.
  • Kereviz yapraklarını çok ince doğruyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt yaptıktan sonra hepsini buluşturup, tuzunu ekliyoruz.
  • Servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağı gezdirip, kavrulmuş fıstıkları ekliyoruz.
  • Ceviz çok yakışıyor, evde fıstık olduğu için onu tercih ettim (fazla kavrulmuş sevdiğim için biraz fazla kavurdum. Siz zevkinize göre kavurma derecenizi ayarlarsınız) 🍀afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder