Tart Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

İçine sürmek için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1cay bardağı süt
  • 1 yeme kaşığı beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Eritilmiş çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri iyice çırpın köpük köpük olunca diğer malzemeleri ekleyin en sona unu ve kabartma tozunu bırakın.
  • Tel çırpıcı ile unu ve kabartma tozunu da köpükleri söndürmeden kek harcını hazırlayalım. Tart kalıbını güzelce yağlayın kek harcını kalıba dökün bir kaç kere yere vurun havası çıksın.
  • Önceden ısıtılmış fansız 180° 200° derecelik fırında 20 25 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelince bir su bardağı sütu eşit bir şekilde dökün.
  • Hazırlamış olduğumuz krem şanti karışımını da güzelce her yerine sürün. Daha sonra hindistan cevizi serpin her yerine.
  • En son ben damla çikolatalari buzdolabı poşeti ne koyup sıcak suda erittim. Ucunu acizik kesin ve ince çizgiler halinde tart pasta ni üstünü süsleyin.
  • Buzdolabında kapaklı kek kalıbında dinlensin. En fazla 2 saate kadar hazır. Eminim deneyenler bayılacak. Ben krem şantili karışımı sürdüm siz istediğiniz gibi süsleyebilir ve şekillendire bilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder