Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1,5 su bardağı un
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
İçine sürmek için;
- 1 paket kremşanti
- 1cay bardağı süt
- 1 yeme kaşığı beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
Süslemek için;
- Eritilmiş çikolata
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri iyice çırpın köpük köpük olunca diğer malzemeleri ekleyin en sona unu ve kabartma tozunu bırakın.
- Tel çırpıcı ile unu ve kabartma tozunu da köpükleri söndürmeden kek harcını hazırlayalım. Tart kalıbını güzelce yağlayın kek harcını kalıba dökün bir kaç kere yere vurun havası çıksın.
- Önceden ısıtılmış fansız 180° 200° derecelik fırında 20 25 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına gelince bir su bardağı sütu eşit bir şekilde dökün.
- Hazırlamış olduğumuz krem şanti karışımını da güzelce her yerine sürün. Daha sonra hindistan cevizi serpin her yerine.
- En son ben damla çikolatalari buzdolabı poşeti ne koyup sıcak suda erittim. Ucunu acizik kesin ve ince çizgiler halinde tart pasta ni üstünü süsleyin.
- Buzdolabında kapaklı kek kalıbında dinlensin. En fazla 2 saate kadar hazır. Eminim deneyenler bayılacak. Ben krem şantili karışımı sürdüm siz istediğiniz gibi süsleyebilir ve şekillendire bilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder