Malzemeler
- 1 su bardağı sut
- Yarım su bardağı irmik (+2 yemek kaşığı irmik)
- 1 adet s boy yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
- Yarım paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi pişiriyoruz, kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip limonu sıkıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir tutam toz tarçın eklemeyi de unutmuyoruz.
- Ocakta orta ateşte sütümüzü ve yarım bardak irmiğimizi toparlanana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı irmik ekleyip yoğuruyoruz,.
- Bu aşamada artık hamurumuzun şekil alabiliyor olması lazım.
- Elimizi ıslatıp top şekli veriyoruz.
- Tavamıza yağımızı döküyoruz ve altını açmadan irmik toplarımızı tavaya diziyoruz.
- Hepsini şekil verdikten sonra ocağın altını açıp kızartma aşamasına geçiyoruz.
- Kaşık yardımıyla toplarımızı incitmeden, çevirerek kızartabiliriz.
- Kızaran sıcak lokmalarımızı şerbetimizle buluşturuyoruz.
- 10 dakika şerbetimizde beklemesi yeterli. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder