Süt Lokması (Tarçınlı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı sut
  • Yarım su bardağı irmik (+2 yemek kaşığı irmik)
  • 1 adet s boy yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi pişiriyoruz, kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip limonu sıkıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir tutam toz tarçın eklemeyi de unutmuyoruz.
  • Ocakta orta ateşte sütümüzü ve yarım bardak irmiğimizi toparlanana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı irmik ekleyip yoğuruyoruz,.
  • Bu aşamada artık hamurumuzun şekil alabiliyor olması lazım.
  • Elimizi ıslatıp top şekli veriyoruz.
  • Tavamıza yağımızı döküyoruz ve altını açmadan irmik toplarımızı tavaya diziyoruz.
  • Hepsini şekil verdikten sonra ocağın altını açıp kızartma aşamasına geçiyoruz.
  • Kaşık yardımıyla toplarımızı incitmeden, çevirerek kızartabiliriz.
  • Kızaran sıcak lokmalarımızı şerbetimizle buluşturuyoruz.
  • 10 dakika şerbetimizde beklemesi yeterli. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder