5 Ekim 2022 Çarşamba

Fındık Kremalı Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı fiskokrem sütlü fındık kreması
  • 1 paket dr oetker kaymak tadında toz krem şanti
  • Üzeri için

    • Muhallebilik tel kadayıf
    • Ceviz içi

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle tencerenin içine sütü, toz şeker, nişasta ve unu ilave ederek birlikte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    • Ardından sütlü fındık kremasını ilave ederek birlikte karıştırın ve ocağın altını kapatın.
    • Muhallebiyi arada hafifçe karıştırın ve hafif ılık hale gelince üzerine toz krem şantiyi ilave ederek birlikte mikserle yüksek devirde muhallebiyi çırpın. Ben marketten hazır kavrulmuş kadayıf kullandım.
    • Ardından kasenin içine 1 yemek kaşığı kadayıf bırakın.
    • Üzerine muhallebiyi bırakın tüm kaselere aynı şekilde işlem yapın ve buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bir yemek kaşığı tel kadayıf bırakın.
    • En son üzerine iri çekilmiş ceviz bırakarak servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder