Malzemeler
- 1 kg süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı fiskokrem sütlü fındık kreması
- 1 paket dr oetker kaymak tadında toz krem şanti
- Muhallebilik tel kadayıf
- Ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine sütü, toz şeker, nişasta ve unu ilave ederek birlikte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ardından sütlü fındık kremasını ilave ederek birlikte karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Muhallebiyi arada hafifçe karıştırın ve hafif ılık hale gelince üzerine toz krem şantiyi ilave ederek birlikte mikserle yüksek devirde muhallebiyi çırpın. Ben marketten hazır kavrulmuş kadayıf kullandım.
- Ardından kasenin içine 1 yemek kaşığı kadayıf bırakın.
- Üzerine muhallebiyi bırakın tüm kaselere aynı şekilde işlem yapın ve buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman muhallebinin üzerine bir yemek kaşığı tel kadayıf bırakın.
- En son üzerine iri çekilmiş ceviz bırakarak servis yapın.Afiyet olsun
Üzeri için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder