Kıymalı Pileli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane yufka

İç harcı için:

  • 1 çorba kasesi kadar kıyma
  • 1 tane soyulup incecik kıyılmış soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için soğanı ve sıvı yağı bir tavaya koyup bir kaç dakika karıştırarak pişirin.
  • Kıymayı, tuzu, pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırarak iyice kavurun.
  • Kavrulan harcı soğumaya bırakın.
  • Sosu için yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir kabin içerisine koyup iyice çırpın.
  • Bir tane yufkayı tezgaha serin.
  • Üzerine fırça yardımıyla sosunu sürün.
  • Kıymalı harçtan yufkanın üzerine serpiştirin.
  • Yufkayı bir kenarından büzerek ortaya getirin.
  • Diğer kenarı da büzerek ortaya getirin.
  • Bıçakla büzdüğünüz yufkayı ortadan kesin.
  • Pileli halini bozmadan yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp borcama yerleştirin.
  • Kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen böreği fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis yapın.
    Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder