Malzemeler
- 3 tane yufka
İç harcı için:
- 1 çorba kasesi kadar kıyma
- 1 tane soyulup incecik kıyılmış soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için soğanı ve sıvı yağı bir tavaya koyup bir kaç dakika karıştırarak pişirin.
- Kıymayı, tuzu, pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırarak iyice kavurun.
- Kavrulan harcı soğumaya bırakın.
- Sosu için yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir kabin içerisine koyup iyice çırpın.
- Bir tane yufkayı tezgaha serin.
- Üzerine fırça yardımıyla sosunu sürün.
- Kıymalı harçtan yufkanın üzerine serpiştirin.
- Yufkayı bir kenarından büzerek ortaya getirin.
- Diğer kenarı da büzerek ortaya getirin.
- Bıçakla büzdüğünüz yufkayı ortadan kesin.
- Pileli halini bozmadan yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp borcama yerleştirin.
- Kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
- Pişen böreği fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis yapın.
Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder