Fırında Ton Balıklı Domates Krema Sosunda Rigatoni Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram rigatoni makarna
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 15-20 tane renkli şeri domates
  • 10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 acı biber
  • 2 kutu ton balık ( kutusu 195 gr)
  • 500 ml domates sosu
  • 200 ml krema
  • 2 dal taze kekik
  • 6-7 yaprak fesleğen
  • Tuz ve karabiber
  • Üzerine;

    • 200 gram kaşar rendesi

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce soğanı küp küp kesin, sarımsak, biber ve zeytinleri ince ince doğrayın. Tavada zeytinyağına ısıtın ve soğanları kavurun.
    • ardından sarımsak ve süzülmüş ton balıkları ilave edin, karıştırdıktan sonra zeytin ve domatesleri ekleyin.
    • üzerine domates sosunu döktükten sonra tuz, karabiber, kekik ve fesleğen ekleyin 5 dakika orta kısık ateşte pişirin. En son kremasını ekleyin ve altını söndürün.
    • Aldente ( çok pişmemiş) olan makarnaları sos ile iyice karıştırın ve geniş bir borcama dökün.
    • Üzerine kaşar rendesi ekleyin ve önceden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda 15 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder