Salamura Zeytin Tarifi

 

Malzemeler

  • 10 kg zeytin
  • 6 litre su
  • 5 su bardağı kaya tuz
  • 1 adet yumurta tuz ayarı için (kırmıyoruz)

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce zeytinlerimizi yıkayalım ve bir tahta üzerinde kıralım 5 litrelik su şişelerine zeytinleri doldurup üzerini su ile dolduralım bu suyu 3 gün boyunca hergün bir defa değiştirelim.
  • 3. Günün sonunda 6 litre suyu bir kabın içerisine koyalım üzerine 5 su bardağı kaya tuzu ekleyip karıştıralım tuz eridikten sonra yumurtayı suyun içine atalım yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuz ayarı olmuş demektir.
  • Bu suları şişelere doldurup serin ve güneş görmeyen yerde saklayalım 1 ay sonra yiyeceğimiz kadar çıkartıp yıkayıp tatlı su içerisinde tatlandıralım şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder