Hamsiköy Sütlacı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • İri kıyım ceviz 

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinci 2 su bardağı suyun içerisinde suyunu çekip pirinçler irileşinceye kadar haşlayalım.
  • Pirinçler piştikten sonra sütü üzerine döküp kaynamaya bırakıp bir fiske tuz atalım.
  • Şekerini ilave edip 3-4 dk daha kaynatalım.
  • İki yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı süt bir tane yumurta sarısını ayrı bir kapta güzelce çırpalım.
  • Bu karışımı sütün içine döküp yavaş yavaş karıştıralım.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
  • Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.
  • Tepsiyi fırına koymadan önce bu şekilde on dakika bekletelim.
  • Bu yöntemle sütlacın üzeri kabuk tutacak ve böylelikle sütlacı fırına verdikten sonra üzeri daha güzel kızarıcak.
  • Fırın tepsisine biraz su koyarak önceden üst kısmını ısıtmış olduğumuz 220 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar bekletelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine bol cevizle servis yapalım.
  • Deneyecek olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder