Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
- İri kıyım ceviz
Nasıl Yapılır?
- Pirinci 2 su bardağı suyun içerisinde suyunu çekip pirinçler irileşinceye kadar haşlayalım.
- Pirinçler piştikten sonra sütü üzerine döküp kaynamaya bırakıp bir fiske tuz atalım.
- Şekerini ilave edip 3-4 dk daha kaynatalım.
- İki yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı süt bir tane yumurta sarısını ayrı bir kapta güzelce çırpalım.
- Bu karışımı sütün içine döküp yavaş yavaş karıştıralım.
- Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
- Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim.
- Tepsiyi fırına koymadan önce bu şekilde on dakika bekletelim.
- Bu yöntemle sütlacın üzeri kabuk tutacak ve böylelikle sütlacı fırına verdikten sonra üzeri daha güzel kızarıcak.
- Fırın tepsisine biraz su koyarak önceden üst kısmını ısıtmış olduğumuz 220 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar bekletelim.
- Soğuduktan sonra üzerine bol cevizle servis yapalım.
- Deneyecek olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder