Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kabımıza yumurta ve şekeri koyup iyice köpürene kadar karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, un (eleyelerek), kabartma tozu ve vanilyamızı da koyarak karıştıralım.
- Daha sonra yağladığımız borcama koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derece 30 dakika pişirelim.
- Tatlımız piştikten sonra üzerine kürdanla delikler açalım kiii şerbetimiz her yere ulaşsın.
- Daha sonra da şerbetimizi tatlımızın değmediği köşesi kalmasın.
- 1 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır.
- Üzerine dilediğiniz gibi hindistan cevizi, fındık, fıstıkla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder